Meteen naar de inhoud

Wisselvallig en zacht KNMI : 05-01-2023

Wisselvallig en zacht

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond is er veel bewolking en (mot)regent het af en toe. De zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig, later krachtig, windkracht 6.

Komende nacht motregent het af en toe. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Morgenochtend trekt een regengebied vrij snel van het (noord)westen naar het zuidoosten van het land. Na de regen breekt de zon door. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6 en eerst af en toe hard, windkracht 7.
Morgenmiddag zijn er perioden met zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Alleen in het (uiterste) zuidoosten blijft het bewolkt en daar kan af en toe lichte regen vallen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee af en toe vrij krachtig.
Morgenavond neemt de bewolking toe en van het zuidwesten uit gaat het op steeds meer plaatsen (mot)regen. De matige wind komt uit een zuidelijke richting. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/01/2023 21.14 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig en zeer zacht, met iedere dag een grote kans (rond 80%) op regen.

Er worden voorlopig geen waarschuwingen verwacht.
Uitgifte: 05/01/2023 03.53 uur LT

Lange termijnverwachting

Donderdag 12 januari tot en met donderdag 19 januari
Wisselvallig met iedere dag een vrij grote kans (60-70%) op regen. De maximumtemperaturen dalen geleidelijk naar rond of net boven het langjarig gemiddelde. De kans winterse neerslag en vorst in de nacht stijgt licht maar blijft gering (10-20%).
Uitgifte: 05/01/2023 03.53 uur LT