Meteen naar de inhoud

Van tijd tot tijd regen KNMI : 09-01-2023

Van tijd tot tijd regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor, later misschien met een klap onweer en hagel. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is westelijk en matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond zijn er eerst buien, later wordt het op steeds meer plaatsen droog. De wind waait uit het zuidwesten en is boven land matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht komen er vooral in het noorden van het land nog enkele buien voor. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind is boven land zuidwest en matig, langs de kust is de wind west en krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het op de meeste plaatsen droog en is er ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend neemt de bewolking toe. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenmiddag is het bewolkt en gaat het van het zuidwesten uit regenen. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind wordt in de middag overal zuidelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenavond wordt het geleidelijk op veel plaatsen droog. De temperatuur loopt op naar 10°C. De wind is zuidwest en blijft boven land matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/01/2023 13.46 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Woensdag overdag grotendeels droog, maar veel wind. Daarna elke dag een grote (60% of meer) kans op regen. Zacht. In het weekeinde opnieuw veel wind.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.
Uitgifte: 09/01/2023 03.24 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 16 januari tot en met maandag 23 januari
De kans op neerslag neemt af naar ongeveer 50%. De temperatuur ligt rond normaal.
Uitgifte: 09/01/2023 03.24 uur LT