Meteen naar de inhoud

Overdag regen, plaatselijk ook natte sneeuw. Dinsdag meest droog en ook zon KNMI : 16-01-2023

Overdag regen, plaatselijk ook natte sneeuw. Dinsdag meest droog en ook zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht valt er in het noorden en oosten plaatselijk nog een bui. Aan het einde van de nacht gaat het in het zuidwesten regenen. De temperatuur daalt naar rond 3°C. De wind is meest matig, aan zee af en toe vrij krachtig en draait van zuid naar zuidoost.

Vanochtend breidt de regen zich over vrijwel het hele land uit. De zwakke tot matige wind komt uit een oostelijke richting.
Vanmiddag zijn er flinke perioden met regen, op een enkele plek valt ook wat natte sneeuw. De temperatuur komt uit op een graad of 4, in Limburg kan het plaatselijk 7°C worden. Tijdens intensievere neerslag daalt het kwik naar 1-2°C. De zwakke tot matige wind komt eerst uit uiteenlopende richtingen, later wordt de wind in het westen noord tot noordwest en matig, aan de kust (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond trekt het neerslaggebied met regen en natte sneeuw naar Duitsland. In het oosten zou het lokaal nog even wit kunnen worden. In de westelijke helft komen er een enkele bui. De wind komt geleidelijk overal uit west tot noordwest en is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht klaart het van het westen uit geleidelijk op. Vooral in het noorden en westen is een enkele bui mogelijk, mogelijk met (natte) sneeuw. De temperatuur daalt naar rond het vriespunt en vooral landinwaarts kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De westelijke wind is langs de kust overwegend matig tot (vrij) krachtig. Landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend is het half bewolkt en is er ruimte voor de zon. In het noorden is een enkele winterse bui mogelijk. De westelijke wind is langs de kust overwegend matig tot (vrij) krachtig. Landinwaarts is er weinig wind.
Morgenmiddag zijn er perioden met zon en het blijft op de meeste plaatsen droog. De temperatuur komt uit op 4°C. Aan de kust is de westelijke wind meest matig. Boven land is er weinig wind.
Morgenavond zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Er is niet zoveel wind meer, alleen in het Waddengebied is de westenwind nog matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/01/2023 03.00 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Vrij koud en meest droog weer met geregeld zon. Met name donderdag is er kans op een (winterse) bui.

Vooral dinsdag, donderdag en vrijdag is er grote kans (60-90%) op code geel voor gladheid.
Uitgifte: 15/01/2023 05.38 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 22 januari tot en met zondag 29 januari
Grote kans (ca. 80%) op een overwegend droog weertype. Aanvankelijk ca. 80% kans op maximumtemperaturen onder het langjarige gemiddelde, later in de periode neemt die kans wat af.
Uitgifte: 15/01/2023 05.38 uur LT