Meteen naar de inhoud

Vooral in het noorden mist. Overdag zonnig. Woensdag minder zon KNMI : 14-02-2023

  • knmi

Vooral in het noorden mist. Overdag zonnig. Woensdag minder zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het noorden komt plaatselijk dichte mist voor (code geel).

Vannacht komt er vooral in het noorden (dichte) mist voor. Het blijft droog en de minimumtemperatuur ligt rond 0°C. Er is weinig wind.

Vanochtend komt er in het noorden mist voor die plaatselijk tot ver in de ochtend kan aanhouden. In het midden en zuiden lost de mist snel op en dan is het zonnig. Het blijft droog en er is weinig wind.
Vanmiddag lost in het noorden de laatste bewolking ook op. Verder is het zonnig. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt tussen ongeveer 8°C in het noorden tot plaatselijk 14°C in het zuiden. Er is weinig wind.
Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. In het noorden kan in de loop van de avond mist ontstaan. Er is weinig wind.

Komende nacht ontstaat er vooral in het noorden en noordwesten mist. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt rond -1°C. Er is weinig wind.

Morgenochtend is het zonnig, maar in het noorden en noordwesten komt er mist voor. Van het zuiden uit klaart het daar langzaam op. Er is weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer steekt een matige wind uit het zuiden op.
Morgenmiddag is het half bewolkt. De maximumtemperatuur ligt tussen 9°C op de Wadden en plaatselijk 14°C in het zuidoosten. Er is weinig wind, maar aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidwesten.
Morgenavond is het eerst onbewolkt. Aan het einde van de avond raakt het in het westen bewolkt, maar het blijft droog. De wind uit het zuidwesten neemt overal toe naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/02/2023 23.55 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen

Woensdag eerst mist, later zonnig. Daarna wisselvallig en vrijdag mogelijk veel wind. Vrij zacht.

Er is woensdagnacht in het noorden een grote (meer dan 60%) kans op code geel voor mist.
Uitgifte: 13/02/2023 00.02 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 20 februari tot en met maandag 27 februari
Grote (70%) kans op rustig en droog weer. 30% kans op wisselvallig weer. Temperaturen rond normaal.
Uitgifte: 13/02/2023 00.02 uur LT