Meteen naar de inhoud

Van het westen uit van tijd tot tijd (mot)regen KNMI : 16-02-2023

  • knmi

Van het westen uit van tijd tot tijd (mot)regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is er tamelijk veel bewolking en van het westen uit gaat het (mot)regenen. De maxima liggen tussen 9°C in het noorden tot plaatselijk 12°C in het zuiden. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig.
Vanavond is het bewolkt en (mot)regent het van tijd tot tijd. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Komende nacht (mot)regent het af en toe. Geleidelijk wordt het op steeds meer plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 8°C. De zuidwestenwind is matig, vlak aan zee (vrij)krachtig.

Morgenochtend is er veel bewolking. Het is op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de westkust krachtig, windkracht 6 en in het Waddengebied af en toe hard, windkracht 7.
Morgenmiddag blijft het overwegend bewolkt. Later gaat het vooral in het noorden af en toe regenen. De middagtemperatuur komt uit op 11-12°C. De wind komt uit een westelijke richting en wordt matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, windkracht 6.
Morgenavond is er veel bewolking aanwezig en regent het van tijd tot tijd. De westenwind is matig, aan de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/02/2023 15.41 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Veel bewolking, overwegend zacht en vooral op zaterdag regen.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 16/02/2023 06.03 uur LT

Lange termijnverwachting

Donderdag 23 februari tot en met donderdag 02 maart
Overwegend droog. Onzekere temperatuurverwachting: 40% kans op een (vrij) koud weertype en 30% op temperaturen ruim boven normaal.
Uitgifte: 16/02/2023 06.03 uur LT