Meteen naar de inhoud

Veel bewolking en plaatselijk wat lichte motregen KNMI : 20-02-2023

  • knmi

Veel bewolking en plaatselijk wat lichte motregen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het overwegend droog met plaatselijk wat lichte motregen. De temperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee is de wind vooral langs de noordkust vrij krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt. Plaatselijk kan het af en toe licht motregenen, de meeste plaatsen houden het droog. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig.
Morgenmiddag blijft het bewolkt. Met name in de noordelijke helft van het land is af en toe wat lichte motregen mogelijk. De zuidwestelijke wind is matig. Het is vrij zacht met maximumtemperaturen rond 10°C.
Morgenavond blijft het vrijwel overal droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/02/2023 22.22 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Licht wisselvallig, met vooral op woensdag en vrijdag kans op regen, bij een geleidelijk naar normaal dalende temperatuur. In het weekeinde vrij koud, met vooral op zaterdag nog een (winterse) bui maar ook meer zon. Vanaf vrijdag is er in de nacht en vroege ochtend kans op gladheid.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig niet groot.
Uitgifte: 20/02/2023 04.35 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 27 februari tot en met maandag 06 maart
De kans op droog weer is groot, ongeveer 80%. De temperatuurverwachting is vrij onzeker maar de kans op temperaturen (iets) beneden normaal is vrij groot (75%).
Uitgifte: 20/02/2023 04.35 uur LT