Meteen naar de inhoud

Plaatselijk regen KNMI : 22-02-2023

  • knmi

Plaatselijk regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond blijft het bewolkt en zeer plaatselijk regent het. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Komende nacht overheerst de bewolking. Hier en daar regent het soms. Het koelt af naar ongeveer 6°C. De wind komt uit het westen en is langs de kust matig, landinwaarts staat er weinig wind.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking. Plaatselijk valt er wat regen. Landinwaarts staat er weinig wind. Langs de kust komt er een matige wind uit het noordwesten te staan.
Morgenmiddag trekt een gebied met af en toe regen trekt zuidoostwaarts over het land. In het noorden gaat het later opklaren. De temperatuur ligt rond 9°C. De wind waait uit het noorden en neemt langs de kust en boven het IJsselmeer toe naar (vrij) krachtig, kracht 5-6.
Morgenavond kan er in het zuidoosten eerst nog wat regen vallen. Elders is het droog en zijn er opklaringen. De wind uit het noordwesten neemt langs de kust en boven het IJsselmeer af naar matig. Landinwaarts staat er weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/02/2023 22.11 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Vrijdag regen, later enkele buien. Daarna zonnige perioden, overwegend droog en koudere nachten.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig niet groot.
Uitgifte: 22/02/2023 05.16 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 01 maart tot en met woensdag 08 maart
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op voortzetting van het droge weertype met lichte vorst in de nacht. Later in de periode neemt de kans op een wisselvallig weertype toe naar ca. 60%.
Uitgifte: 22/02/2023 05.16 uur LT