Meteen naar de inhoud

Regen en (natte) sneeuw KNMI : 07-03-2023

Regen en (natte) sneeuw

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond en morgen kans op gladheid door sneeuw of bevriezing van natte wegen (code geel).

Vanavond valt er in Zuid-Limburg nog (natte) sneeuw. In de rest van het land komt een enkele bui voor, soms met (natte) sneeuw, hagel en een klap onweer. In de loop van de avond gaat het licht vriezen. Door bevriezing van natte wegen of door sneeuw kan het plaatselijk glad worden. De wind is zwak tot matig uit het westen.

Komende nacht komt er in het noorden nog een enkele winterse bui voor. Tegen de ochtend gaat het in het uiterste zuiden regen en (natte) sneeuw vallen. De minimumtemperatuur ligt rond -2°C. Door winterse neerslag of door bevriezing van natte wegen is het plaatselijk glad. Er is weinig wind.

Morgenochtend is de zon in het noorden mogelijk even te zien en is het droog. In de zuidelijke helft is het bewolkt en valt (natte) sneeuw met plaatselijke gladheid tot gevolg. Vooral in het zuidoosten wordt het tijdelijk wit, in de Limburgse heuvels kan er meer dan 5 cm vallen. Er is weinig wind.
Morgenmiddag is het in het noordelijk kustgebied af en toe zonnig. Elders komt meer bewolking voor. In het zuidoosten valt er eerst nog (natte) sneeuw. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 4°C, in het zuidoosten enkele graden lager. De oostelijke wind is zwak, in het zuiden matig.
Morgenavond komen er in het noorden enkele opklaringen voor en is het droog. In het zuiden gaat weer (natte) sneeuw vallen. Door de (natte) sneeuw of door bevriezing van natte wegen is er kans op gladheid. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/03/2023 19.52 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig en (vrij) koud, met vooral donderdag nog plaatselijk (natte) sneeuw. Na het weekeinde waarschijnlijk beduidend zachter.

Donderdag is er in de nacht en begin van de ochtend grote kans op code geel vanwege gladheid door bevriezing of winterse neerslag in de zuidelijke helft.
Uitgifte: 07/03/2023 05.50 uur LT

Lange termijnverwachting

Dinsdag 14 maart tot en met dinsdag 21 maart
Aanhoudend wisselvallig. Dinsdag 14 maart is het zacht, daarna is er 60-70% kans op (vrij) koud weer.
Uitgifte: 07/03/2023 05.50 uur LT