Meteen naar de inhoud

Zwaar bewolkt en af en toe regen KNMI : 20-03-2023

Zwaar bewolkt en af en toe regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het vrijwel overal bewolkt en van het westen uit gaat er af en toe regen vallen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Vanmiddag is het zwaar bewolkt met af en toe regen of motregen. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind uit zuidwest is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond blijft het bewolkt. Plaatselijk kan wat (mot)regen vallen. De wind uit zuidwest is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Komende nacht gaat het van het westen uit regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest is matig, aan zee soms vrij krachtig.

Morgenochtend trekt een regengebied van west naar oost over het land. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenmiddag valt er eerst nog wat regen, maar geleidelijk wordt het droog met af en toe zon. De middagtemperatuur ligt rond 13°C. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond zijn er enkele opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/03/2023 08.24 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Zeer wisselvallig met dagelijks regen of buien en tot en met zaterdag ook vrij veel wind, bij temperaturen rond of iets boven normaal. Vanaf het weekeinde doet de temperatuur geleidelijk een stapje terug.

De kans op waarschuwingen blijft voorlopig klein.
Uitgifte: 20/03/2023 04.40 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 27 maart tot en met maandag 03 april
Het blijft wisselvallig met dagelijkse neerslagkansen van 70-80%. Aanvankelijk is er een grote kans (70%) op temperaturen beneden normaal, met kans op vorst in de nacht. Later in de periode neemt de kans op bovennormale temperaturen weer toe (50%).
Uitgifte: 20/03/2023 04.40 uur LT