Meteen naar de inhoud

Perioden met zon, in het oosten en zuidoosten ook enkele buien KNMI : 30-03-2023

Perioden met zon, in het oosten en zuidoosten ook enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vanmiddag is het in de kustprovincies zonnig en op de meeste plaatsen droog. Dieper landinwaarts is er meer bewolking komen er enkele buien voor, daarbij is een kleine kans op onweer. De temperatuur ligt tussen 12°C vlak langs de kust en 16°C plaatselijk in het zuidoosten. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, langs de kust soms hard, windkracht 7. De wind is boven land bovendien behoorlijk vlagerig.
Vanavond zijn er opklaringen en verdwijnen de meeste buien. De wind uit het zuidwesten wordt zwak of matig, aan zee waait het soms nog vrij krachtig.

Komende nacht gaat het van het zuiden uit op steeds meer plaatsen regenen. De minimumtemperatuur is 9°C. De wind komt uit het zuiden en is matig.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind uit het zuiden is boven land matig. Langs de kust neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag blijven er perioden met regen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig boven land. Langs de westkust staat een krachtige tot harde wind, windkracht 6-7. Mogelijk wordt de wind aan de Zeeuwse kust later stormachtig, windkracht 8. In het noorden staat minder wind.
Morgenavond regent het op veel plaatsen. In het zuiden staat nog steeds veel wind uit een westelijke richting. In het noorden staat weinig wind uit verschillende richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/03/2023 15.46 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Eerst flinke perioden met regen. Zondag overgang naar overwegend droog, vrij koud weer met zonnige perioden en ’s nachts in opklaringen lichte vorst.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.
Uitgifte: 30/03/2023 04.40 uur LT

Lange termijnverwachting

Donderdag 06 april tot en met donderdag 13 april
Grote kans (70-80%) op voortzetting van het overwegend droge weertype met maximumtemperaturen enkele graden onder het langjarige gemiddelde.
Uitgifte: 30/03/2023 04.40 uur LT