Meteen naar de inhoud

Plaatselijk wat regen, zaterdag meest droog en ook wat zon KNMI : 07-04-2023

Plaatselijk wat regen, zaterdag meest droog en ook wat zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het overwegend bewolkt met in het noorden en midden plaatselijk regen of motregen. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordwesten, in het noordoosten staat er een zwakke matige wind uit het oosten.
Vanmiddag is er nog steeds veel bewolking. In de noordoostelijke helft valt plaatselijk nog wat regen. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. Er staat een matige noordwestenwind, in het noordoosten is de wind oost.
Vanavond klaart het in het noorden en noordoosten op. Het blijft op veel plaatsen droog. In het zuidwesten staat er een matige wind uit het noordwesten, elders is er weinig wind.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. Plaatselijk komt mist voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het zuidwesten tot rond het vriespunt in het noordoosten. Er staat weinig wind.

Morgenochtend komt er plaatselijk mist voor. Verder is er vrij veel bewolking maar in het midden en noordwesten schijnt de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is zwak tot matig.
Morgenmiddag schijnt vooral in het zuidwesten de zon. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tussen 9°C in het noordelijk kustgebied en 15°C in het zuidwesten. De wind komt voornamelijk uit het noordoosten en is zwak tot matig.
Morgenavond zijn er enkele opklaringen. Het blijft droog. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/04/2023 09.10 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Het weekeinde verloopt meest droog met af en toe zon. Begin volgende week neemt de kans op regen of een bui toe, 30-40%. De temperaturen blijven onder de normale waarden voor de tijd van het jaar.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooral in het weekeinde aanwezig met een code geel voor mistvorming.
Uitgifte: 07/04/2023 03.43 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 14 april tot en met vrijdag 21 april
grote kans (ca 70-80%) op een minder wisselvallige weertype, met slechts af en toe een bui en temperaturen rond normaal.
Uitgifte: 07/04/2023 03.43 uur LT