Meteen naar de inhoud

Af en toe zon. Morgenmiddag en -avond regen KNMI : 09-04-2023

Af en toe zon. Morgenmiddag en -avond regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is het droog met af en toe zon. In het uiterste westen en noordwesten is het eerst nog bewolkt. De maximumtemperatuur is ongeveer 15°C, maar in het noord(west)elijk kustgebied enkele graden lager. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak. Aan de kust steekt in de middag een matige wind van zee op.
Vanavond zijn er enkele opklaringen. Het blijft droog. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het oosten en 9°C in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt. Het blijft droog. De wind komt uit zuid tot zuidoost en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenmiddag wordt de bewolking dikker. In het westen regent het af en toe. In de tweede helft van de middag gaat het overal enige tijd regenen. De maximumtemperatuur ligt tussen 14°C in het noorden tot 17°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuiden en is matig. Langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind in de loop van de middag vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het zwaar bewolkt en regent het af en toe. De regen trekt later naar het oosten weg, maar er volgt nog wel een enkele bui. De wind draait in de loop van de avond naar het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/04/2023 13.26 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig, met vooral woensdag vrij veel regen en wind. Maandag nog maximumtemperaturen boven het gemiddelde, daarna rond of iets daaronder.

De kans op waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 09/04/2023 02.19 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 16 april tot en met zondag 23 april
De kans op zonnig en droog weer stijgt naar 60%. De maximumtemperaturen liggen boven het gemiddelde.
Uitgifte: 09/04/2023 02.19 uur LT