Meteen naar de inhoud

Eerst plaatselijk nog een (onweers)bui. Vanavond van het westen uit droog KNMI : 05-05-2023

Eerst plaatselijk nog een (onweers)bui. Vanavond van het westen uit droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Code geel voor onweersbuien in het zuiden en zuidoosten.

Vanavond komen er eerst nog enkele buien voor, in het zuiden en zuidoosten mogelijk met onweer en hagel en plaatselijk windvlagen tot ca. 60 km/uur. De regen in het noordoosten verlaat de komende uren het land. In de loop van de avond zullen de buien geleidelijk verdwijnen en klaart het steeds meer op. Er is weinig wind.

Vannacht is het vrijwel overal droog. In de loop van de nacht kan er op steeds meer plaatsen mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noordoosten tot 10°C vlak aan zee. Er is weinig wind.

Morgenochtend lost de mist in de eerste helft van de ochtend op. Verder is er een afwisseling van zon en wolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Er staat weinig wind.
Morgenmiddag schijnt af en toe de zon. Eerst is het nog op veel plaatsen droog, maar later in de middag komen op steeds meer plaatsen enkele buien tot ontwikkeling. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 22°C in het zuiden. Er staat weinig wind.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en vallen er nog enkele buien. Later in de avond wordt het in het zuiden op de meeste plaatsen droog. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/05/2023 17.24 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig met iedere dag een grote kans op regen of buien. Temperaturen eerst rond of iets boven normaal, later rond of iets onder normaal.
Uitgifte: 05/05/2023 00.49 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 12 mei tot en met vrijdag 19 mei
Af en toe zon. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 50%. De temperatuur ligt eerst rond of iets onder normaal, later rond normaal.
Uitgifte: 05/05/2023 00.49 uur LT