Meteen naar de inhoud

Vanochtend op de meeste plaatsen droog. In de middag in het zuiden regen KNMI : 30-10-2023

Vanochtend op de meeste plaatsen droog. In de middag in het zuiden regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend blijft het op de meeste plaatsen droog. Alleen op de Wadden kan nog een bui voorkomen. Eerst is het zonnig, in de loop van de ochtend neemt in het zuiden de bewolking toe. De wind uit het zuiden is matig, op de Wadden krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag is het in het noorden droog met af en toe zon. In het zuiden is het bewolkt en gaat het in de eerste helft van de middag regenen. De middagtemperatuur ligt rond 14°C. De wind uit een zuidelijke richting zwakt geleidelijk af naar zwak tot matig, In het noordelijk kustgebied kan het eerst nog krachtig waaien uit het zuidwesten, met windkracht 6.
Vanavond gaat het overal regenen, plaatselijk regent het stevig door. Er is eerst weinig wind, maar in het zuidoosten van het land staat in de tweede helft van de avond tijdelijk een vrij krachtige westenwind, windkracht 5.

Komende nacht regent het in het noorden van het land langdurig, in het noordwesten kan veel regen vallen. In het zuiden valt een enkele kortdurende bui. De temperatuur daalt naar 8°C. De wind komt uit een westelijke richting en is matig.

Morgenochtend is er eerst veel bewolking en vallen er enkele buien. Later breekt de zon vaker door. De wind komt boven land uit het zuidwesten en is matig. In het Waddengebied is de wind noordelijk en vrij krachtig.
Morgenmiddag zijn er vrij veel wolken, maar schijnt ook soms even de zon. Verder komen er enkele buien voor. De wind is matig en komt uit het zuidwesten. In het noorden waait de wind uit het noorden. De middagtemperatuur ligt rond 13°C.
Morgenavond zijn er enkele buien. De wind uit het zuidwesten is aan zee meest matig, boven land waait het amper. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/10/2023 08.06 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Wisselvallig met weinig zon en elke dag wel enige tijd regen. Vanaf donderdag onstuimig met van tijd tot tijd ook een stevige wind.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 30/10/2023 03.57 uur LT

Lange termijnverwachting

Maandag 06 november tot en met maandag 13 november
Minder onstuimig en minder nat herfstweer met af en toe zon. De middagtemperatuur komt waarschijnlijk in de buurt van het langjarig gemiddelde uit.
Uitgifte: 30/10/2023 03.57 uur LT