Meteen naar de inhoud

In het noorden kans op een bui KNMI : 17-01-2023

In het noorden kans op een bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. In het Waddengebied komen enkele buien voor, mogelijk met hagel of natte sneeuw. Er is niet zoveel wind, alleen in het Waddengebied is de wind uit het westen nog matig.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur daalt naar ongeveer -3°C. Plaatselijk kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Aan zee blijft de temperatuur iets boven nul. In het noordwestelijk kustgebied komt de wind uit zuidwest en is zwak tot matig. Landinwaarts is er weinig wind.

Morgenochtend is er in het westen een enkele bui met hagel of natte sneeuw mogelijk. Tot in de tweede helft van de ochtend kan het plaatselijk glad zijn. Verder schijnt de zon op veel plaatsen. De wind komt uit het zuidwesten en is langs de kust matig tot vrij krachtig. Landinwaarts is er weinig wind.
Morgenmiddag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Aan het einde van de middag krijgt het noordwesten met buien te maken, mogelijk met hagel natte sneeuw en onweer. De middagtemperatuur komt rond 4°C uit. Boven land is de wind zuidwestelijk en matig, later in de middag in de kustprovincies vrij krachtig. Aan zee is de westelijke wind matig tot vrij krachtig en neemt geleidelijk toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenavond zijn er landinwaarts opklaringen en krijgt een groot deel van het land met buien te maken, mogelijk met hagel, natte sneeuw en onweer. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, in het Waddengebied krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan de zuidwestkust komt de wind uit het westen en wordt krachtig tot hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. Bovendien is hier kans op zware windstoten van 75-90 km/u. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/01/2023 19.15 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Af en toe zon. De eerste dagen geregeld (winterse) buien, vanaf zaterdag overwegend droog. Temperaturen enkele graden beneden normaal met in de nacht en ochtend op steeds meer plaatsen lichte vorst.

Tot en met zaterdag is er dagelijks een grote kans (60-90%) op code geel voor gladheid, vooral in de nacht en ochtend.
Uitgifte: 17/01/2023 05.03 uur LT

Lange termijnverwachting

Dinsdag 24 januari tot en met dinsdag 31 januari
De neerslagkans neemt langzaam toe van 20% naar 50%. De temperatuur loopt daarbij waarschijnlijk op naar waarden rond normaal.
Uitgifte: 17/01/2023 05.03 uur LT