Meteen naar de inhoud

Bewolkt en vrij zacht. Vanavond plaatselijk motregen, woensdag enkele buien KNMI : 21-02-2023

  • knmi

Bewolkt en vrij zacht. Vanavond plaatselijk motregen, woensdag enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen in Limburg staat code geel uit voor dichte mist.

Vanavond valt er in het noorden plaatselijk motregen, elders is het droog. In het zuiden van Limburg komt (dichte) mist voor. Er staat weinig wind.

Komende nacht is er vooral in het zuidoosten plaatselijk (dichte) mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C plaatselijk in het zuidoosten tot 7°C in het noorden. Er is weinig wind, aan zee staat een zwakke tot matige wind uit zuidoost.

Morgenochtend lost de eventuele mist op en is de zon vooral in het oosten zien. Van het zuidwesten uit wordt de bewolking dikker en trekken enkele buien het land binnen. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden.
Morgenmiddag is het bewolkt en trekken enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. In Limburg schijnt eerst nog af en toe de zon en kan het mogelijk 15°C worden, elders wordt het 9 à 10°C. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.
Morgenavond blijft het bewolkt en trekken de buien naar het oosten weg, waarna het op de meeste plaatsen droog wordt. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/02/2023 22.24 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Donderdag en vrijdag kans op regen of een bui. Daarna zonnige perioden, droog en koudere nachten.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig niet groot.
Uitgifte: 21/02/2023 05.07 uur LT

Lange termijnverwachting

Dinsdag 28 februari tot en met dinsdag 07 maart
Aanvankelijk grote kans (ca. 80%) op voortzetting van het droge weertype met lichte vorst in de nacht. Later in de periode neemt de kans op neerslag langzaam toe.
Uitgifte: 21/02/2023 05.07 uur LT