Meteen naar de inhoud

Wisselvallig en woensdag vrij veel wind KNMI : 21-03-2023

Wisselvallig en woensdag vrij veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is het bewolkt en de regen boven het uiterste oosten trekt spoedig weg naar Duitsland. Verder is het op de meeste plaatsen droog, al kan er vooral later vanmiddag nog een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot 14°C in Limburg. De wind draait overal naar een zuidwestelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en kan er plaatselijk nog een enkele bui voorkomen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind, windkracht 5-6, uit het zuidwesten.

Morgenochtend trekt regen van west naar oost over het land. Het is zwaar bewolkt. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind, windkracht 5-6, uit het zuidwesten. Later in de ochtend kan de wind aan de noordwestkust hard worden, windkracht 7.
Morgenmiddag begint met af en toe regen of motregen. Geleidelijk wordt het in de noordwestelijke helft van het land droog. Elders valt dan af en toe een bui. Het is zwaar bewolkt. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 10°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het zuidwesten. Aan het begin van de middag is de wind aan de noordwestkust hard, windkracht 7.
Morgenavond valt er vooral in de zuidelijke helft regen. Het is zwaar bewolkt. De wind uit het zuidwesten is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/03/2023 12.59 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Zeer wisselvallig met dagelijks regen of buien en tot en met zaterdag ook vrij veel wind. Maandag tijdelijk minder regen. Maximumtemperaturen rond normaal, minimumtemperaturen ruim boven normaal. Vanaf het weekeinde doet de temperatuur geleidelijk een stapje terug.

De kans op waarschuwingen is voorlopig niet groot.
Uitgifte: 21/03/2023 04.03 uur LT

Lange termijnverwachting

Dinsdag 28 maart tot en met dinsdag 04 april
Het blijft wisselvallig met dagelijkse neerslagkansen van 50-60%. Er is een vrij grote kans (60-70%) op temperaturen beneden normaal, met 10-20% kans op vorst in de nacht.
Uitgifte: 21/03/2023 04.03 uur LT