Meteen naar de inhoud

Regen en motregen KNMI : 06-04-2023

Regen en motregen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond is het overwegend bewolkt en af en toe (mot)regent het. De wind komt uit een zuidelijke richting en is matig.

Komende nacht valt er verspreid over het land regen of motregen. Plaatselijk kan mist voorkomen. Het wordt een graad of 7. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt met plaatselijk regen of motregen. Er staat een matige wind uit het noordwesten, in het noordoosten staat er een matige wind uit het oosten.
Morgenmiddag is er nog steeds veel bewolking. Het wordt op steeds meer plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond de 10°C. er staat een matige noordwestenwind, in het noordoosten is de wind oost.
Morgenavond klaart het in het noorden en noordoosten op. Het blijft op veel plaatsen droog. In het zuidwesten staat er een matige wind uit het noordwesten, elders is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/04/2023 21.50 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Het weekeinde verloopt meest droog met af en toe zon. Begin volgende week neemt de kans op regen of een bui toe. De temperaturen lopen geleidelijk iets op maar blijven onder de normale waarden voor de tijd van het jaar.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.
Uitgifte: 06/04/2023 03.26 uur LT

Lange termijnverwachting

Donderdag 13 april tot en met donderdag 20 april
Grote kans (ca 60%) op voortzetting van het licht wisselvallige weertype, met slechts af en toe een bui en temperaturen uiteindelijk rond normaal.
Uitgifte: 06/04/2023 03.26 uur LT