Meteen naar de inhoud

Vanmiddag plaatselijk stevige (onweers)buien, ook morgen enkele buien KNMI : 12-04-2023

Vanmiddag plaatselijk stevige (onweers)buien, ook morgen enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag in het zuidoosten en oosten (onweers)buien met hagel en windstoten tot 70 km/uur (code geel).

Vanmiddag trekt er een gebied met regen- en onweersbuien over het land. Vooral in de zuidoostelijke helft kunnen deze buien stevig zijn met kans op hagel en windstoten tot 70 km/uur. De maximumtemperatuur is 12°C. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.
Vanavond is het half bewolkt en komt er in het zuiden en oosten eerst nog plaatselijk een bui voor. Halverwege de avond is het tijdelijk droog. In de tweede helft van de avond gaat het in het westen weer regenen. De zuidenwind neemt dan ook flink toe, vooral in het zuidwesten en westen. Daar komt een harde wind (windkracht 7) te staan met zware windstoten rond 75 km/uur.

Komende nacht regent het op veel plaatsen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig. Langs de kust is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7. Daar kunnen tot halverwege de nacht nog zware windstoten rond 75 km/uur voorkomen.

Morgenochtend zijn er in het noorden en oosten van het land enkele buien. In het westen en zuiden wordt het al snel droog en komt de zon tevoorschijn. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Alleen in het noordoosten komt nog een bui voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9°C op de Wadden tot 13°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is er weinig bewolking en blijft het droog. Pas aan het einde van de avond kan er in het noordwesten een bui vallen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/04/2023 15.33 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Eerst vrij wisselvallig en koel. Vanaf het weekend geleidelijk droger, minder wind en oplopende temperaturen.

Na vandaag is de kans op uitgifte van waarschuwingen voorlopig klein.
Uitgifte: 12/04/2023 15.23 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 19 april tot en met woensdag 26 april
Grote kans (80%) op zonnig en overwegend droog weer met maximumtemperaturen boven het gemiddelde. Vanaf het weekeinde van 22/23 april neemt de dagelijkse neerslagkans toe naar 40% en de kans op temperaturen onder het gemiddelde naar 30%.
Uitgifte: 12/04/2023 15.23 uur LT