Meteen naar de inhoud

Veel bewolking, in het oosten wat zon en een bui. Morgen meer zon KNMI : 16-04-2023

Veel bewolking, in het oosten wat zon en een bui. Morgen meer zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond zijn er in het oosten eerst nog een paar opklaringen en valt er eerst nog een bui. In het westen is het bewolkt, maar blijft het droog. Later in de avond neemt overal de bewolking toe. Plaatselijk kan in het noordoosten mist voorkomen. De wind uit noordelijke richtingen is zwak tot matig.

Vannacht is het op de meeste plaatsen droog. In het noorden en oosten kan mist voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3 graden in het noordoosten tot 8 graden in het zuidwesten. Langs de kust waait het matig uit het noordoosten, verder staat er weinig wind.

Morgenochtend is het in het zuiden en westen eerst bewolkt. In het noordoosten is er eerst nog kans op mist. Verder schijnt de zon geregeld en blijft het droog. De wind uit het noordoosten is zwak tot matig.
Morgenmiddag schijnt de zon geregeld tussen de wolken door. Plaatselijk kan er een bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur heeft een maximum rond 15 graden. De wind uit het noordoosten is matig.
Morgenavond klaart het flink op en blijft het overal droog. De wind uit het noordoosten is zwak tot matig en in het kustgebied soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/04/2023 18.11 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen

Perioden met zon en meestal droog, al is er later in de week kans op een bui. De temperaturen lopen langzaam op, aan het einde van de week is er kans op 20°C.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is klein.
Uitgifte: 16/04/2023 01.58 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 23 april tot en met zondag 30 april
Dagelijks 40-50% kans op een bui, maar er blijven ook perioden met zon. De temperatuur daalt richting het langjarig gemiddelde. Mogelijk (40% kans) wordt het zelfs te koel voor de tijd van het jaar.
Uitgifte: 16/04/2023 01.58 uur LT