Meteen naar de inhoud

Wisselvallig met van tijd tot tijd regen of buien KNMI : 08-01-2023

Wisselvallig met van tijd tot tijd regen of buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond is het op veel plaatsen eerst nog droog, maar een gebied met regen boven het westen en zuiden trekt geleidelijk noordoostwaarts. De wind waait uit zuidelijke richtingen en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, eerst soms krachtig, windkracht 6.

Vannacht trekt het gebied met regen noordoostwaarts en verlaat ons land halverwege de nacht. Aan het einde van de nacht bereiken nieuwe buien vanaf de Noordzee het westen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en trekken er enkele buien over het land. De wind draait overal naar west tot zuidwest en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor, misschien met een klap onweer en hagel. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is west tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond zijn er eerst buien, later wordt het op steeds meer plaatsen droog. De wind waait uit het zuidwesten en is boven land matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/01/2023 22.15 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Het blijft wisselvallig en zacht. Er valt bijna iedere dag regen.

Er worden voorlopig geen waarschuwingen verwacht.
Uitgifte: 08/01/2023 01.54 uur LT

Lange termijnverwachting

Zondag 15 januari tot en met zondag 22 januari
Het blijft eerst wisselvallig, maar langzaam neemt de kans op regen wel iets af naar 50%. De temperaturen dalen geleidelijk naar rond het langjarig gemiddelde (rond 6°C overdag en 2°C ’s nachts).
Uitgifte: 08/01/2023 01.54 uur LT