Meteen naar de inhoud

Bewolkt met af en toe regen. Zaterdag droog, af en toe zon KNMI : 28-04-2023

Bewolkt met af en toe regen. Zaterdag droog, af en toe zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond is het bewolkt en valt er in het zuidoosten nog af en toe regen. De wind draait naar west tot noordwest en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Komende nacht wordt het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is noordwest en matig, langs de kust eerst vrij krachtig.

Morgenochtend is er op de meeste plaatsen veel bewolking. In het noorden breekt de zon geleidelijk door, in het zuiden kan nog wat motregen vallen. De wind is zwak tot matig uit noord.
Morgenmiddag schijnt de zon af en toe, al overheerst aan het begin van de middag de bewolking in het oosten en zuiden. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 15°C. Er staat weinig wind, langs de kust is de noordenwind matig.
Morgenavond raakt het in het noorden weer bewolkt, in de rest van het land zijn er opklaringen. Het blijft droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/04/2023 22.07 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen

Rustig en overwegend droog met af en toe zon. De middagtemperaturen liggen eerst rond het langjarige gemiddelde, maar vanaf dinsdag wordt het waarschijnlijk koeler.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is voorlopig klein.
Uitgifte: 28/04/2023 04.45 uur LT

Lange termijnverwachting

Vrijdag 05 mei tot en met vrijdag 12 mei
Ca. 60% kans op een overgang naar een (licht) wisselvallig weertype. Ca. 40% op voortzetting van het overwegend droge weertype. De maximumtemperaturen liggen meestal iets onder het langjarige gemiddelde.
Uitgifte: 28/04/2023 04.45 uur LT